10 Adımda Siber Güvenlik

10 Adımda Siber Güvenlik

10 Adımda Siber Güvenlik
Siber Güvenlik konusunda şirketlerin ve bireylerin doğru bir adıma yönelmeleri için yapacağı şeyler, oluşabilecek risklerin tanıyarak buna yönelik siber güvenlik trajesinin oluşturarak yapılması gerekir.

Gözden geçirilmesi ve yapılması gerekenler adımlar nelerdir?

Ağ Güvenliği
Ağlarınısı saldırılardan korumak için ön tedbirizi alın. Ağ çevresini savunun. Yetkisiz erişimi ve kötü amaçlı içeriği filtrelemeyi unutmayın. Monitör ve güvenlik kontrollerini test ediniz.
Kullanıcı eğitimi ve farkındalığı
Sistemlerinizin kabul edilmesi hem de  güvenlik kullanım kapsamlı kullanıcı güvenlik politikaları üretmeye çalışın. Dahil etmekte personel eğitimindedir. Siber riskler konusundaki farkındalığı korumayı da unutmayın.
Kötü amaçlı yazılım önleme
Bu konuda politikalar üretmeye başlayın. Kuruluş genelinde de anti-malwere savunmaları oluşturmaya çalışın.
Çıkarılabilir medya denetimleri
Çıkarılabilir medyaya bütün erişimi kontrol altında tutmak için kontrol etmek için politikalar üretmeye çalışın. Medya türlerini ise sınırlayıp kullanın. Kurumsal sisteme verileri aktarma öncesinde de bütün ortamları zararlı olan yazılımlara yönelik tarayın.
Güvenlik yapılandırma
Güvenlik yamalarını da uygulamaya geçirin. Bütün sistemlerin güvenli yapılandırmasını sağlamayı unutmayın. Bir sistem envanteri oluşturmalısınız. Bütün cihazlar için de temel yapı tanımlamanız gerekir.
Risk Yönetimi Sisteminizi Kurun
Yasal düzenleyici, finansal veya operasyonel risklere karşı, kuruluşunuzun bilgi ve sistemlerine ilişkin olacak riskleri, aynı düzeyde olacak biçimde değerlendirmeyi unutmayın.

Bunu başarmak için kuruluşumuz genelinde Yönetim Kurulu tarafından desteklenen bir Risk Yönetimi rejimi yerleştirin.
Üst düzey yöneticiler ve Kullanıcı ayrıcalıklarını yönetme
Etkin yönetim süreçlerini oluşturmak ve ayrıcalıklı hesaplarının sayılarını sınırlayınız. Kullanıcı ayrıcalıklarını da sınırlamak gerekiyor. Kullanıcı etkinliğini de izleyiniz. Aktivite ve denetim günlüklerine erişimi de kontrol altına alınız.
Olay yönetim
Bir olay yanıtı ve felaket kurtarma yeteneğine de kurmak gerekir. Olay yönetim planlarınızı da test ediniz. Uzman eğitimi de sağlamanız gerekiyor. Suç olaylarını kolluk kuvvetlerine rapor etmeniz lazımdır.
İzleme
Bir izleme strajesi oluşturmanız gerekiyor. Bunun yanında destekleyici politikalarda üreteceksiniz. Bütün sistem ve ağları sürekli olarak izleminiz gerekir. Saldırıya işaret edecek olağandışı etkinlik için günlükleri analizden geçirin.
Ev ve mobil çalışma
Bir mobil çalışma politikası geliştirmeniz gerekiyor. Buna uymak içinde personel yetiştirmeniz gereklidir. Güvenlik temel çizgiyi uygulamaya geçirip aynı zamanda da bütün cihazlara inşa edeceksiniz. Verileri başta transit olmak üzre dinlenme sırasında korumaya almayı unutmayın.
10 Adımda Siber Güvenlik 10 Adımda Siber Güvenlik Reviewed by Anonim.TR on Şubat 10, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok