Wi-Fi Nasıl Güçlendirebiliriz Konusunda Birkaç İpucu

Elbette, Wi-Fi'nizi güçlendirmek için yapabileceğiniz en faydalı şeylerden biri, kablosuz standartınızı Kablosuz N'ye yükseltmeyi düşünebilirsiniz  Ancak, herhangi bir nedenden ötürü sizin için bir seçenek değilse veya eski Wi-Fi kutunuzun ömrünü uzatmak istiyorsanız, bu  9 ipucu  size yardımcı olabilir.

  • Senin yerleştirin  yüksek bir rafta evin merkezine yakın Wi-Fi router komşunun kablosuz router dan mümkün olduğunca, ve komşunuzun en bir kanal diğerlerinden farkı kullandığınızdan emin olun.
  • Kablosuz telefonlar, 2,4 GHz frekansından daha düşük frekanslar kullanıyorsa, özellikle Wi-Fi uyumlu değilse, aynı frekansta çalışan kablosuz telefonlardan ve mikrodalgalardan uzak tutun
  • Yöneltici antenlerinizden radyo alımını engelleyebilecek öğeleri  - güç kabloları, kablo ve bilgisayar telleri gibi öğeleri saklayın . Aslında, bilgisayar kasasının kendisi Wi-Fi sinyaline önemli bir engel teşkil edebilir. Çantayı yönlendirici anteni ile bir ağ kartı arasına girmeyecek şekilde yerleştirirseniz yardım eder.
  • Etkili menzili arttırmak için Wi-Fi cihazınıza bir satış sonrası anten takabilirsiniz.  Bununla birlikte, radyo antenleri sinyallerin yalnızca konsantre olmasına ve yönlendirilmesine yardımcı olduğu için, bir Wi-Fi cihazının menzili nihayetinde anten yerine radyo vericisinin gücü ile sınırlıdır. Bu nedenlerden dolayı, bazen bir Wi-Fi ağının güçlendirilmesi, normalde ağ bağlantıları arasındaki ara noktalardaki sinyalleri yükselten ve ileten tekrarlayıcı cihazlar eklenerek, bazen gereklidir.
  • Tek bir katta yaşıyor veya çalışıyorsanız,  “yüksek kazanç” olarak adlandırılan  daha yüksek dBi (izotropik referansa göre desibel) kullanan harici bir anten eklemeyi düşünün . Daha fazla alım sinyali ve performansı sağlayabilir. Daha yüksek bir dBi sinyali yatay olarak arttırdığı için dikey olarak azalır; Birden fazla katı kaplamak istiyorsanız, sinyalinizi artırmak için bir Wi-Fi amplifikatörü kullanmanız gerekebilir  .
  • Çok yönlü  antenler, herhangi bir yöndeki sinyallerle çalışmak üzere tasarlanmıştır, ancak belirli bir yönde ölçülen kazançları, yalnızca bir yönde odaklanan yönel antenlerden daha düşüktür. Binanızın sıkı, ulaşılması zor köşeleri varsa ve 360 ​​° kapsama alanına ihtiyacınız yoksa, Yönlü bir  anten düşünün   .
  •  Yönlendiricinize üçüncü taraf bir ürün yazılımı yükleyin . Yönlendiriciniz destekliyorsa, DD-WRT gibi üçüncü taraf bellenim  anteninize giden gücü artırmanıza izin verebilir.
  •  Yönlendirici ile cihazınız arasındaki sinyali artırmak için bir  WiFi tekrarlayıcı kullanılabilir. Bir adım daha ileri götürün: açık kaynaklı DD-WRT ürün yazılımını eski yönlendiricinize kurun ve yenisi için bir tekrarlayıcı haline getirin.
  • Reflektörler, reflektörün ayarlı yerleştirilmesiyle de faydalı olabilir . Parabolik bir reflektöre benzeyen herhangi bir şey kullanılabilir ve sinyal gücünde önemli bir artış sağlamak için alıcı cihazın veya antenin arkasına yerleştirilmelidir. Bu numara cep telefonları ile de çalışır!
Wi-Fi Nasıl Güçlendirebiliriz Konusunda Birkaç İpucu Wi-Fi Nasıl Güçlendirebiliriz Konusunda Birkaç İpucu Reviewed by CyberProtectTR on Şubat 11, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok