Bilgisayar kasıyor mu? İşte 10 yaygın sebep.

Yani, bilgisayarınız yavaş çalışıyor ya da sadece orada asılı tutar mı? Bilgisayarınızın neden yavaşladığı ya da dontuğu gibi sebepleri ararken dikkat etmeniz gereken birkaç şey vardır.


Bilgisayarınızdaki sorunları gidermek için belirli düzeltmeleri aramadan önce, bilgisayarınızın yaşını düşünün. Sisteminiz beş yıldan daha eskiyse, muhtemelen bilgisayarın yavaşlamasına neden olan bilgisayarın yaşı olduğu ve “sabitleme” konusunda endişelenmeye değmeyeceği anlamına gelir. Bilgisayarlar üstel bir oranda gelişir ve programlar için yeni yazılımlar ve temel güncellemeler bilgisayar sistemleri için minimum gereksinimlerini artırır. Eski, uyumlu olmayan bilgisayarlar yetişemeyebilir… Komik olmamak… Her dede formda kalmaya çalışsalar bile bir maratonda daha iyi performans göstermek zorunda değildir. Bilgisayarınız çok eskiyse, biraz daha gelişmiş olsa bile, onu emekli etmenizi, yeni bir bilgisayar satın almanızı veya sadece yavaş çalışacağını fark etmenizi öneririz.

Bilgisayarın yavaşlama ve donma nedenlerinin olası nedenleri

  1. Bilgisayarınız boş sabit disk alanını yeterince açmıyor
  2. PC'nizde bellek yükseltmesi gerekiyor
  3. Bilgisayarınız yeniden başlatılmadan uzun süredir çalışıyor
  4. Bilgisayarın sabit diski bozuk veya parçalanmış
  5. Aynı anda çalışan çok fazla uygulama
  6. Bilgisayarınıza bir virüs veya kötü amaçlı program bulaşmış (kötü amaçlı yazılım)
  7. Ölümcül ya da değil, donanım çakışmaları ve güncel olmayan sürücüler
  8. Windows sürümünüz (veya kullandığınız başka bir platform) veya başka bir yazılım güncel değil.
  9. Bilgisayar veya işlemci aşırı ısınıyor
  10. Donanım arızası
Bilgisayar kasıyor mu? İşte 10 yaygın sebep. Bilgisayar kasıyor mu? İşte 10 yaygın sebep. Reviewed by CyberProtectTR on Şubat 10, 2020 Rating: 5

Hiç yorum yok